domingo, 5 de febrero de 2012

RECICLATGE SOLIDARI 

 "ALGO QUE TODOS TIRAMOS A LA BASURA, PUEDE SALVAR LA VIDA A UNA NIÑA"


Ja fa un temps que algunes persones a l'Acadèmia estem reciclant taps per ajudar a l'Aitana, una noia de Tarazona (Zaragoza).  Ara us volem transmetre aquesta idea solidària, per tal de demanar-vos la vostra col·laboració.
Aquesta noia (http://unasonrisaparaaitana.blogspot.com) s' ha de sotmetre a una operació molt delicada en un hospital de Boston (EEUU), per a la qual s'estan recaptant fons. Aitana, d'onze anys, va néixer amb una cardiopatia congènita de la qual va ser intervinguda el 2006, a l'hospital Doce de Octubre, de Madrid. Malgrat això, sembla ser que l'única solució possible es troba en una complexa intervenció quirúrgica que únicament es pot portar a terme en aquest hospital nord-americà.

En concret, aquesta iniciativa pretén recollir un milió de taps de plàstic procedents de qualsevol tipus d'envàs, per a ser reciclats.  Per cada tona de taps que la família reculli i entregui en una planta de reciclatge, la família rebrà uns 300 euros. Els diners recaptats serviran per sufragar les despeses d'aquesta complicada intervenció quirúrgica amb un cost que supera els 400.000 euros.
Fins el 31 de desembre s'han recaptat uns 200.000 Kg de taps que s'han convertit en 174.000 Kg de plàstics reciclats que cobren una segona vida per a la fabricació de nous objectes  com material d'oficina, peces d'automòbils o mobiliari urbà. Aquesta campanya a més del seu component solidari, es també un exercici de protecció del medi ambient, ja que amb el reciclatge d'aquests taps  s'ha evitat l'emissió de 261.000 Kg de CO2, el principal gas causant del canvi climàtic.

Si voleu participar, podeu portar-nos al col•legi els taps que recolliu  i quan tinguem una certa quantitat, els portarem tots a un centre de recollida, des d’on els faran arribar a la família de l’Aitana. El centre de recollida més proper es la botiga de Digital Factory al complex de Gran Via II. Si algú va sovint a aquest espai, també ens podria donar un cop de mà apropant els taps recollits.

Si voleu més informació podeu preguntar a la Srta. Míriam (primària) o als “profes” Francisco o Marisol, de secundària.

                                                     ANIMEU-VOS I PARTICIPEU.
                                 VAL LA PENA I ÉS MOLT POC EL QUE ES DEMANA...

UNA SONRISA PARA AITANA

No hay comentarios:

Publicar un comentario